Popis hroznového oleja:
Tento chuťovo výrazný olej sa mechanicky lisuje za studena z jadierok bobúľ vínnej révy a tým sa zachovávajú všetky jeho jedinečné vlastnosti a výrazná chuť. Hroznový olej je vďaka svojej nízkej výlisnosti (okolo 4%) pomerne vzácny a navyše obsahuje vysoký podiel látky Procyanidin (OPC) - najsilnejší antioxidant (50x silnejší ako vitamín E). Procyanidin pôsobia blahodárne na organizmus a je výraznou prevenciou proti rôznym civilizačným chorobám.
odporúčanie:
Olej z hroznových jadier je výborný ako v studenej tak i teplej kuchyni. Možno ho použiť do šalátov, krémových polievok alebo napríklad pri pečení rybích špecialít. Výhodou je aj pomerne vysoký bod pripáli (188 ° C). Vďaka svojej sýtosti a výraznej chuti sa používa v malom množstve s výrazným efektom.
Zloženie hroznového oleja:
100% olej z hroznových jadier
Dôležité informce:
Objem pohára: 100 ml
Trvanlivosť: 2 roky
Skladovať do: 20 ° C