Svätojánske orechy sú delikatesa vyrobená z vlašských orechov, podľa pôvodnej 100 rokov starej receptúry. Ešte zelené (nezrelé) vlašské orechy zberáme v období okolo svätého Jána (24. júna), keď ešte nie je celkom vyvinutá škrupina orecha. Vďaka tomu je možné celé (vrátane škrupiny a šupky) naložiť do lahodného koreneného sirupu z cukru. Okrem výbornej chuti, sú vlašské orechy známe pre svoje blahodárne účinky na ľudský organizmus.
Na čo sa svätojánskej orechy hodí ?:
Svätojánskej orechy, nakrájané na tenké plátky, najlepšie vyniknú v kombinácii s čerstvými smotanovými syrmi a paštétou. Skvele sa tiež hodí k divine, do šalátov alebo dezertov.
Zloženie svätojánskych orechov:
vlašský orech, cukor, voda, citrónový koncentrát, glukózový sirup, zmes korenia
Dôležité informce:
Hmotnosť po odkvapkaní: 50 g
Čistá hmotnosť: 105 g
Objem pohára: 100 ml
Trvanlivosť: 3 roky
Skladovať do: 25 ° C