Je určený nielen pre tých, ktorí chcú schudnúť, ale aj pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitný zdroj bielkovín s množstvom ďalších výhod.
Kód výrobku: | 700376 |
Výrobca: | ![]() |
Cena s DPH: | 44,00 € |
DPH: | 21 % |
Dostupnosť: | Skladom |
Forma: | prášková |
Obsah balenia: | 750 g |
Trvanlivosť: | uvedeno na obale |
Popis: | 1 odměrky 30 g denně |
Vyskúšajte originálny, lahodný proteínový nápoj s čokoládovou príchuťou. Zdrojom proteínov je obľúbený srvátkový koncentrát, ktorý vyniká vysokým obsahom bielkovín.
Nápoj obsahuje prírodnú rozpustnú vlákninu inulín z čakanky, vitamín B6, kakaový prášok a jeho blahodarné účinky na organizmus sú podporené prídavkom probiotickej kultúry LactoSpore® obsahujúcej kmeň Bacillus coagulans.
Je určený nielen pre tých, ktorí chcú schudnúť, ale aj pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitný zdroj bielkovín s množstvom ďalších výhod.
Benefity nápoja:
vysoký podiel bielkovín v jednej dávke, nízky obsah tukov a sacharidov
umožňuje kvalitné doplnenie bielkovín kdekoľvek a kedykoľvek počas dňa
pomáha znížiť pocit hladu, podporuje redukciu váhy a udržanie svalovej hmoty pri chudnutí
ideálny na regeneráciu po fyzickej aktivite
vláknina z čakanky inulín a probiotikum LactoSpore® podporujú zdravé črevné prostredie, rast zdraviu prospešných črevných baktérií, pomáhajú pri trávení
vitamín B6 je nevyhnutný pre správny metabolizmus bielkovín
neobsahuje cukor, sladený iba stéviou, ktorá nemá negatívny vplyv na mikróbióm a nezvyšuje hladinu cukru v krvi
bez konzervantov, farbív, umelých sladidiel a ďalších zbytočných prídavných látok
zafarbený iba kakaovým práškom
veľmi dobre rozpustný
je vhodný aj na pečenie, prípravu dezertov, kaší aj.
Benefity nápoja:
vysoký podiel bielkovín v jednej dávke, nízky obsah tukov a sacharidov
umožňuje kvalitné doplnenie bielkovín kdekoľvek a kedykoľvek počas dňa
pomáha znížiť pocit hladu, podporuje redukciu váhy a udržanie svalovej hmoty pri chudnutí
ideálny na regeneráciu po fyzickej aktivite
vláknina z čakanky inulín a probiotikum LactoSpore® podporujú zdravé črevné prostredie, rast zdraviu prospešných črevných baktérií, pomáhajú pri trávení
vitamín B6 je nevyhnutný pre správny metabolizmus bielkovín
neobsahuje cukor, sladený iba stéviou, ktorá nemá negatívny vplyv na mikróbióm a nezvyšuje hladinu cukru v krvi
bez konzervantov, farbív, umelých sladidiel a ďalších zbytočných prídavných látok
zafarbený iba kakaovým práškom
veľmi dobre rozpustný
je vhodný aj na pečenie, prípravu dezertov, kaší ai.
Je vhodný pre:
každého, kto sa usiluje o zníženie hmotnosti
športovcov a aktívnych jedincov
každého, kto si chce zaistiť dostatočný príjem kvalitných bielkovín
Zložky a ich prínosy:
syrovátkový koncentrát WPC 80 (whey protein concentrate 80)
obsahuje 80% kvalitných bielkovín a ďalšie telu prospešné látky, vitamíny a minerály
dodá telu všetky potrebné esenciálne aminokyseliny v tom najoptimálnejšom pomere
je skvele využiteľný a stráviteľný
je pripravovaný šetrnou metódou CFM (Cross Flow Microfiltration) a zachováva si tak svoje prirodzené vlastnosti
Inulín
Rastlinná vláknina, ktorá podporuje zdravé trávenie, má vynikajúci účinok na reguláciu črevnej mikrobioty a stimuluje rast zdraviu prospešných črevných baktérií. Okrem toho tiež pomáha udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi, má vplyv na metabolizmus lipidov as ním súvisiace chudnutie
LactoSpore®
Probiotikum obsahujúce kmeň Bacillus coagulans, ktorý podporuje zdravé črevné prostredie a posilňuje imunitný systém. Pomáha pri trávení a zlepšuje celkovú črevnú mikroflóru. (2)
Kakaový prášok
Kakao obsahuje množstvo látok, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom. Pôsobí pozitívne na kardiovaskulárny systém, znižuje riziko cukrovky, má protizápalové účinky a ovplyvňuje aj našu náladu. (4)
Vitamín B6
Tento vitamín je zapojený do viac ako 150 biochemických reakcií, okrem svojich pozitívnych účinkov na nervový systém a imunitu prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu a je kľúčový pre správne fungovanie metabolizmu bielkovín a glykogénu. Pomáha tiež pri tvorbe červených krviniek a prispieva k zníženiu miery únavy. .
Stévia
Rastlina, ktorá neobsahuje žiadne kalórie, pritom je 100 – 300x sladšia ako cukor.
Zloženie 1 odmerky:
Srvátkový proteín WPC 80 (výrobok z mlieka): 22,64 g
Inulín: 5,14 g
Kakaový prášok alkalizovaný: 1,71 g
Probiotický komplex LactoSpore® s obsahom Bacillus coagulans: 0,11 g
Pyridoxal-5-fosfát (vitamín B6): 1,4 mg
Čokoládová aróma
Sladidlo: steviol-glykozidy
Jedna dávka nápoja obsahuje 18 g bielkovín, čo zodpovedá 36 % referenčnej hodnoty príjmu dospelej osoby. Ďalej obsahuje 1,71 miliárd životaschopných baktérií Bacillus coagulans
Čo sú bielkoviny?
Bielkoviny alebo proteíny patria spolu so sacharidmi a tukmi do nášho každodenného jedálnička. Neslúžia primárne ako živina, ale doslova tvoria naše telo a zastávajú množstvo životne dôležitých funkcií. Bielkoviny sa nachádzajú v každej bunke, „plávajú“ v krvi a tiež tvoria orgány. Sú hlavnou zložkou svalov, šliach, kostí, kože a vlasov. Ich funkcie sú rozmanité - zaisťujú pohyb, prenášajú v tele najrôznejšie látky (kyslík, hormóny, vitamíny, železo...), sú súčasťou enzýmov, imunitného systému a tiež môžu slúžiť ako zdroj energie. Ich adekvátny príjem nie je radno podceňovať. Nedostatok bielkovín môže viesť k sérii zdravotných komplikácií od únavy až po vznik vážnejších ochorení. Treba podotknúť, že telo si bielkoviny nedokáže skladovať do zásoby, tak ako to vedia sa sacharidy alebo tuky. Aj preto je pravidelný príjem proteínov veľmi dôležitý. (7)
Vyskúšajte proteín a zažite všetky jeho prínosy na vlastnej koži!
REFERENCIE A ODKAZY NA KLINICKÉ ŠTÚDIE:
1. Yu-Qing Qin, Liu-Yan Wang Xin-Yu Yang, Yi-Jie Xu, Gang Fan, Yan-Ge Fan, Jing-Nan Ren, Qi An, Xiao Li.
Inulín: properties and health benefits.
Food Funct. 2023;14(7):2948-2968.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36876591/
2. Jiang Cao a b 1, Zhiming Yu c 1, Wenyin Liu a b, Jianxín Zhao a b, Hao Zhang a b def, Qixiao Zhai a bg, Wei Chen.
Probiotické charakteristiky Bacillus coagulans and asociated implications for human health and diseases.
Journal of Functional Food. Volume 64, January 2020, 103643.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464619305675
3. Kamilla Stach, Wojciech Stach, Katarzyna Augoff.
Vitamín B6 v Health and Disease.
Nutrients 2021 Sep 17;13(9):3229.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8467949/
4. David L Katz, Kim Dougth, Ather Ali.
Cocoa and Chocolate in Human Health and Disease Antioxid Redox Signal.
2011 Nov 15;15(10):2779–2811.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4696435/
5. Jamil Ahmad, Imran Khan, Renald Blundell, Joseph Azzopardi, Mohammad Fawzi Mahomoodally.
Stevia rebaudiana Bertoni.: aktualizovaný prehľad o svojich zdravých benefits, priemyselných aplikáciách a bezpečnosti.
Trends in Food Science & Technology. Volume 100, June 2020, Pages 177-189.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0924224420304593?via%3Dihub
6. Akibul Islam Chowdhuru, Mohammad Rahanur Alam, M Maruf Raihan, Tanjin Rahman, Saiful Islam, Oumma Halima.
Effect of stevia leaves (Stevia rebaudiana Bertoni) na diabetes: A systematické review a meta‐analysis of preclinical studies.
Food Sci Nutr. 2022 Apr 24;10(9):2868–2878.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9469865/
7. Ľadvina M. et al., Biochémia pre študentov medicíny, 2009.