Noky môžete rovnako ako cestoviny podávať ako hlavný chod alebo servírovať ako prílohu. Ich výhodou je rýchla a nenáročná príprava.
VÝROBOK Z ZEMIAK - ZEMIAKOVÉ NOKY/GNOCCHI
Zloženie
Rehydratované zemiaky 70% [voda, zemiakové vločky (krajina pôvodu: EU)], pšeničná múka, zemiakový škrob, ryžová múka, jedlá soľ, regulátor kyslosti: kyselina mliečna, konzervant: sorban draselný, prírodná aróma.
Alergénne informácie
Výrobok obsahuje pšenicu. Môže obsahovať stopy mlieka, vajec, sóje a horčice.
Návod na použitie
Noky vhoďte do vriacej sa osolenej vody. Po vyplávaní na povrch vyčkajte 2 minúty, sceďte a servírujte s vašou obľúbenou omáčkou.
Na slovenský spôsob sa hodí takmer ku všetkým druhom omáčok, ako je napr. paradajková, kôprová, hubová, ďalej s gulášom, so špenátom, s kapustou a s údeným mäsom, s mäsom a šťavou, s vajíčkom, alebo aj na sladko ako škubánky s makom .
Na taliansky spôsob chutia predovšetkým so smotanovými omáčkami (najpoužívanejšie je quattro formaggi so štyrmi druhmi syrov), do ktorých pridávame napr. lososa, listový špenát, huby, šunku, kuracie mäso, syry – parmezán, gorgonzolu, nivu. Dopriať si ich môžete aj s paradajkovými omáčkami, ako je napríklad ragú, s pestom alebo len s rozpusteným maslom a posypané syrom.
Skladovanie
Uchovajte na chladnom a suchom mieste pri teplote do +25°C. Po otvorení uchovajte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.
Krajina pôvodu : Taliansko
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 655 kJ/154 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g
Sacharidy 33,3g
z toho cukry 0,3g
Vláknina 1,3g
Bielkoviny 4g
Soľ 0,63g